Låtsas-kultur-människan (av Suza och Laura)

Låtsats-kultur-människorna sprider sig snabbt i Stockholm (som klamydia). Det är inte alltid lätt att veta vem som är en låtsats-kultur-människa, när man väl har fått dem på halsen. Men dessa punkter kan användas i förebyggande syfte. Följande utmärker en låtsats-kultur-människa:

 

-Spelar ett/flera udda instrument. Saxofon/munspel/flöjt.

 

-Rök i ena handen, vin i andra (graciöst). Detta är en mycket viktig del av låtsats-kultur-människornas vardag.

 

-De går på massor av konserter, men kan inte se hela konserten för de måste ta rökpaus/vinpaus. (föregående punkt)

 

-Äger en systemkamera. Ibland är de inte de esteter de utger sig för att vara. Systemkameran skaffar de sig när de har insett att de varken kan uttrycka sig genom konst, skrift eller musik. (men ofta händer det att de sysslar med några av dessa samtidigt)

 

-Tror att de vet allt om konst efter några besök på moderna museet. (de glömmer några århundraden)

 

-Kläderna, det här är a och o. Det viktigaste en låtsats-kultur-människa äger är klädera. Det är nämligen den bästa skepnaden att gömma sig bakom. Ska gärna vara second hand, de säger att det är bra för miljön, men egentligen vill de bara impa på folk när de får frågan 'Var har du köpt den där?' 'På second hand'. (men de köper allt, överkonsumerar som tusan)

 

-Väskan, den kan vara avgörande. Även LKMs väska är second-hand. Den har lång axelrem, som en business bag, är brun och tillverkad av läder. Om LKM är djurvän och inte tycker om läder, funkar låtsas-läder lika bra. Eller så använder LKM bara en tygkasse.


-Håret (the hair) är en nästan lika viktig del som kläderna. Den ligger aldrig fel, förutom på de som själv väljer att ha stilen "lodisar", som innebär skägg och lite längre ovårdat hår (men aldrig för långt) till lodisstilen har de gärna ett par glasögon, större modell, tjocka bågar. Den här looken kan uppgraderas med längre skägg. Den så kallade "grottmänniska"-looken har på senaste tiden visat sig vara populär just bland LKM.

-Hänger på södermalm, även om denne oftast inte bor där. (Hur kunde vi glömma?)

När dessa punkter är ikryssade uppstår ett problem. Hur kan LKM visa upp sina kläder, sitt hår och sitt oerhört kulturliga liv, när det oändliga festandet och konserterna inte längre räcker till? Svaret till detta problem finner man på internet och nästa punkt:

-Bloggarna! På sin blogg kan LKM lägga ihop alla punkter. Med sin systemkamera kan denne ladda upp de oerhört konsnärliga bilderna på vattendroppar och träd (visa att man är estetisk och kreativ). Oftast tar LKM dock bara bilder på sig själv, sina second-hand kläder, sina LKM-vänner, konserterna och festerna den väljer att gå på. Där kan LKM också skriva om sina vardagliga fikor och sysslor. Kommentarerna på de här bloggarna är vanligtvis 'Du är så snygg!' eller 'Jag önskar jag såg ut som du!' skrivna av fellow-LKMs.

Kommentarer
Postat av: Rosaaa

Bra inlägg, men ni glömde en viktig punkt

-Hittas ofta på södermalm (notera att det kanske inte bor där, men att de hänger där)

2010-01-24 @ 22:54:22
Postat av: malin

hahahhaaha MVG. stenhårt.

2010-01-24 @ 22:54:48
Postat av: hanna

Och om de är kvinnliga har de alltid håret i en "slarvig" knut på huvudet. Även känd som "Södra Latin-knut".

2010-01-24 @ 23:39:20
URL: http://hannamariefiddeli.blogg.se/
Postat av: sanna

hahahaha, åh, klockrent. Jag kan sätta namn på vissa människor som borde känna sig träffade..

2010-01-25 @ 18:58:32
Postat av: Emily

DETTA borde du göra en dokumentärfilm om, en film som kmr vinna en massa priser och som sedan prisas av LKMs världen över!!! ... eller vänta lite nu...

;)

2010-01-25 @ 23:16:18
URL: http://tokyodarjeeling.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0