NEWS

Jag har funderat på att lämna Pocki bakom mig. Jag är trött på blogg.se men jag vet inte vad jag ska välja. Jag vill kunna ladda upp låtar och så.
Jag återkommer.

Låtsas-kultur-människan (av Suza och Laura)

Låtsats-kultur-människorna sprider sig snabbt i Stockholm (som klamydia). Det är inte alltid lätt att veta vem som är en låtsats-kultur-människa, när man väl har fått dem på halsen. Men dessa punkter kan användas i förebyggande syfte. Följande utmärker en låtsats-kultur-människa:

 

-Spelar ett/flera udda instrument. Saxofon/munspel/flöjt.

 

-Rök i ena handen, vin i andra (graciöst). Detta är en mycket viktig del av låtsats-kultur-människornas vardag.

 

-De går på massor av konserter, men kan inte se hela konserten för de måste ta rökpaus/vinpaus. (föregående punkt)

 

-Äger en systemkamera. Ibland är de inte de esteter de utger sig för att vara. Systemkameran skaffar de sig när de har insett att de varken kan uttrycka sig genom konst, skrift eller musik. (men ofta händer det att de sysslar med några av dessa samtidigt)

 

-Tror att de vet allt om konst efter några besök på moderna museet. (de glömmer några århundraden)

 

-Kläderna, det här är a och o. Det viktigaste en låtsats-kultur-människa äger är klädera. Det är nämligen den bästa skepnaden att gömma sig bakom. Ska gärna vara second hand, de säger att det är bra för miljön, men egentligen vill de bara impa på folk när de får frågan 'Var har du köpt den där?' 'På second hand'. (men de köper allt, överkonsumerar som tusan)

 

-Väskan, den kan vara avgörande. Även LKMs väska är second-hand. Den har lång axelrem, som en business bag, är brun och tillverkad av läder. Om LKM är djurvän och inte tycker om läder, funkar låtsas-läder lika bra. Eller så använder LKM bara en tygkasse.


-Håret (the hair) är en nästan lika viktig del som kläderna. Den ligger aldrig fel, förutom på de som själv väljer att ha stilen "lodisar", som innebär skägg och lite längre ovårdat hår (men aldrig för långt) till lodisstilen har de gärna ett par glasögon, större modell, tjocka bågar. Den här looken kan uppgraderas med längre skägg. Den så kallade "grottmänniska"-looken har på senaste tiden visat sig vara populär just bland LKM.

-Hänger på södermalm, även om denne oftast inte bor där. (Hur kunde vi glömma?)

När dessa punkter är ikryssade uppstår ett problem. Hur kan LKM visa upp sina kläder, sitt hår och sitt oerhört kulturliga liv, när det oändliga festandet och konserterna inte längre räcker till? Svaret till detta problem finner man på internet och nästa punkt:

-Bloggarna! På sin blogg kan LKM lägga ihop alla punkter. Med sin systemkamera kan denne ladda upp de oerhört konsnärliga bilderna på vattendroppar och träd (visa att man är estetisk och kreativ). Oftast tar LKM dock bara bilder på sig själv, sina second-hand kläder, sina LKM-vänner, konserterna och festerna den väljer att gå på. Där kan LKM också skriva om sina vardagliga fikor och sysslor. Kommentarerna på de här bloggarna är vanligtvis 'Du är så snygg!' eller 'Jag önskar jag såg ut som du!' skrivna av fellow-LKMs.

Rökning

Varför framstår jag alltid som en psychobitch?
Jag gör en undersökning just nu om folk som röker. Det är inget skolrelaterat, bara nåt som jag började med för att ha en anledning till att prata med främlingar. Och för att jag vill bli av med mina fördomar och mitt fobi för folk som röker.
Jag frågar 1. hur gamla de var när de började, 2. hur många gånger de har försökt att sluta och 3. hur det kommer sig att de började, 4. hur rökningen har påverkat deras liv (både positivt och negativt) och 5. om de vill sluta, 6. vad är anledningen till det i så fall?

Jag skulle vilja göra en dokumentärfilm också, om vad som helst. För att det verkar kul.

PS: Om du är rökare, feel free to svara på frågorna. Här har du chansen att svara anonymt.

Gitarr

Igår ledde jag allsång och spelade ostämd gitarr inför främlingar. High class entertainment. You're welcome.

Café 91

Där var vi idag och pratade. Om disneyfilmer och självmord. Bästa sättet att göra självmord på. Vi kom inte fram till nåt. Vi kollade på pocketböcker också.

Jag vill åka bort. Jag vill kunna leva nu. Inte om två år. Då kanske jag inte kan längre. Tydligen har jag inte hela livet på mig som alla andra. Fuck you.

Life is a bitch and then you die.

Jag älskar ubuntu


sista lovdagen, kladdkaka



Sånt som jag drömmer bara.

Vi rånade banker i Berlin. Eller snarare en bank, om och om igen. En bank som även var ett hotell. Vi gömde oss från polisen i olika pubar, små gränder och butiker. Vi reste med väskorna fulla av sedelbuntar. Vi köpte droger och sex och hängde på lyx-yachter. Vi gjorde allt man ska göra när man har pengar och är kriminell. Vi hann aldrig åka fast. Även om vi var jätteefterlysta. Jag vågade inte ta upp en enda tidning för jag var säker på att våra ansikten skulle finnas på första sidan.

Vi målade. Den fula är min.


monkey

Jag tänkte ha en paus från bloggen (Det är ju aldrig nån som kommenterar era jävlar..) Men sen orkade jag inte längre.

Jag kommer ihåg när jag och Suza ville se Mono på lava. Men vi kom inte in. Vi gick bara i åttan. Men anledningen till att vi inte kom in var att vi inte hade pengar. Sen försökte vi titta in genom fönstrena. Men de hade gardiner. Sen gick vi hem. Tror jag.

Jag har börjat läsa 1984.

Alla styckena börjar på jag.


När du grät på festerna var jag aldrig bjuden in.










RSS 2.0